Positieve reacties in Dordrecht

Vorsten

2014-10-11 16:30:00

DORDRECHT – Op straat in Dordrecht werd zaterdagmiddag verrast en enthousiast gereageerd op het nieuws dat de Drechtstad door koning Willem-Alexander is uitgekozen voor de eerste Koningsdag ‘nieuwe stijl’ volgend jaar. “Tof” en “heel leuk” luidden in winkels en op de markt een aantal reacties. “We zijn vereerd”, zei Frank de Buck van het Centraal Comité Oranjedag.

Burgemeester Arno Brok sprak op het Stadhuis van een “bijzondere, spannende dag.” Hij was vrijdag ingelicht dat Dordrecht mogelijk zou worden uitgekozen, maar ook voor hem was de mededeling van koning Willem-Alexander een verrassing. “Ik was wel even geëmotioneerd”, zei hij.

Over de invulling van de dag is nog niet gesproken of nagedacht. Dordrecht had zich weliswaar tweemaal achtereen aangemeld, maar met Koningsdag ‘nieuwe stijl’ wordt onbegonnen gebied betreden. “We moeten het met elkaar doen”, aldus Brok, die daarmee niet alleen de bevolking bedoelde maar ook de andere Drechtsteden.

De koning koos immers voor Dordrecht als centrumgemeente, en wil dat de streek nadrukkelijk bij het feest wordt betrokken. “Water verbindt de zes steden”, zei Brok, die zich kan voorstellen dat water een rol krijgt bij de viering van Koningsdag.


Meer Vorstenhuizen