Prins Akishino naar Mexico en Guatemala

Vorsten

15-07-2014 10:23:00

TOKIO – De Japanse prins Akishino en prinses Kiko brengen van eind september tot begin oktober een bezoek aan Mexico en Guatemala. Dat meldt het Japanse persbureau Kyodo op gezag van het keizerlijk hof.

Het is dit jaar precies 400 jaar geleden dat een Japanse diplomatieke afvaardiging op weg naar Europa voet zette op Mexicaanse bodem. Akishino en Kiko zullen een evenement bijwonen dat in het teken staat van deze historische gebeurtenis. Het paar zal ook de presidenten van Mexico en Guatemala ontmoeten en een aantal recepties bijwonen.

Het bezoek van het prinselijk paar aan de twee landen zal rond de 10 dagen duren. De prins en prinses brachten in 1997 voor het laatst een bezoek aan Mexico. Het wordt de eerste keer dat Akishino en Kiko Guatemala aandoen.

Prins Akishino (48) is de tweede zoon van de Japanse keizer. Hij is ook tweede in lijn van troonopvolging. Zijn 7-jarige zoontje Hisahito is derde. Hisahito geldt als ‘redder’ van de Chrysantentroon omdat kroonprins Naruhito alleen een dochter heeft en meisjes niet in aanmerking komen voor de troonopvolging.

Meer Vorstenhuizen