Prins Albert blikt terug op jeugd met moeder

Vorsten

2014-10-03 16:30:00

LOS ANGELES – Prinses Grace van Monaco was niet alleen een glamoureuze Hollywoodster, ze was ook een heel gewone moeder. Dat vertelt prins Albert van Monaco aan het Amerikaanse blad People.

Alhoewel Albert opgroeide in een paleis, deden zijn ouders prins Rainier III en prinses Grace er alles aan om het leven van hun kinderen zo normaal mogelijk te maken. ”Onze ouders zorgden ervoor dat het als een normaal huis aanvoelde. Niet paleisachtig”, aldus Albert. Dat betekende onder meer dat Grace maispitten zaaide in de achtertuin zodat ze maiskolven konden afkluiven, iets wat ongehoord was in het chique Monaco.

De prins vertelt verder dat zijn moeder stiekem dolgraag een rol in Alfred Hitchcocks film Marnie had willen spelen. ”Maar ze wist dat haar taken en haar toewijding aan haar familie belangrijker waren. Dat waren de omstandigheden. Mijn vader heeft haar nooit verplicht ‘nee’ te zeggen tegen Hitch. Hij zei: ‘Luister, het is jouw keuze. Natuurlijk heb ik je hier nodig, maar als je dat wil doen dan accepteer ik dat’. Hij zei dat ze zelf de keuze moest maken.”

In Paleis Het Loo is nog tot 4 januari een tentoonstelling te zien over de moeder van prins Albert, getiteld ‘Grace Kelly, prinses en stijlicoon’. In het paleis zijn onder meer kleding, accessoires, filmbeelden en foto’s van haar te zien. De tentoonstelling trok al meer dan 150.000 bezoekers.


Meer Vorstenhuizen