Prins Albert kiest voor AS Monaco

Vorsten

2014-02-10 07:31:00

MONACO – Sportliefhebber prins Albert II van Monaco had zichzelf zondag het liefst opgesplitst. Er waren namelijk tegelijkertijd twee grote evenementen die om zijn aandacht vroegen. Allereerst de Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji en daarnaast de topper in de Franse voetbalcompetitie tussen koploper Paris Saint-Germain en runner-up AS Monaco.

Het voetbal won het uiteindelijk van de sneeuw. Prins Albert en zijn vrouw prinses Charlène vlogen zondag van het kuuroord aan de Zwarte Zee terug naar het vorstendom aan de Middellandse Zee om Monaco in het Louis II-stadion met 1-1 gelijk te zien spelen tegen Paris Saint-Germain. De Fransen houden daardoor een voorsprong van vijf punten op rivaal Monaco.

Eerder op de dag was het prinselijk paar supporter van skiër Arnaud Alessandria, die in het Rosa Khutor Alpine centrum deelnam aan de afdaling. Een medaille zat er niet in bij de door de Amerikaan Bode Miller als gevaarlijk gekwalificeerde afdaling. De Monegask finishte op de 39e plaats. Zaterdag ging Albert kijken bij de gouden rit van Sven Kramer op de 5 km schaatsen.

Prins Albert (55) is lid van het IOC en heeft 5 keer met een bobsleeteam deelgenomen aan de Winterspelen. De prins, die goed bevriend is met de Russische president Vladimir Poetin, zei daags na de opening van de Spelen tegen Sport-Express dat hij had genoten. “We hebben een prachtige demonstratie gezien van Russische cultuur en geschiedenis.”


Meer Vorstenhuizen