Prins Albert van Monaco naar Apeldoorn

Vorsten

2014-05-12 15:57:00

APELDOORN – Prins Albert van Monaco komt op 3 juni naar Nederland. In Apeldoorn is hij bij de opening van een tentoonstelling over zijn moeder, de actrice en prinses Grace Kelly. Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn daarbij aanwezig. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst maandag laten weten.

De tentoonstelling is op Paleis Het Loo. Daar zal prins Albert ‘s avonds met de koning en koningin dineren. ‘s Ochtends ontmoet hij premier Rutte en de voorzitters van de Tweede en Eerste Kamer.

Prinses Grace (1929-1982) was als Grace Kelly geboren in de Amerikaanse stad Philadelphia. Zij had naam gemaakt als filmster toen zij in 1956 met prins Rainier III van Monaco trouwde. De prinses overleed op 14 september 1982, nadat zij achter het stuur van haar wagen een beroerte had gekregen en in een ravijn was gereden.

Tentoonstelling

Het publiek kan van 5 juni tot en met 26 oktober naar de tentoonstelling over de moeder van Albert. Daar zijn onder meer kledingstukken, accessoires, filmbeelden en foto’s te zien.

Albert (56) is sinds 2005 vorst van het mondaine ministaatje aan de Côte d’Azur. Hij trouwde in 2011 met de Zuid-Afrikaanse oud-zwemster Charlene Wittstock (36). Zij komt met hem mee naar Nederland.
Meer Vorstenhuizen