Prins Amedeo gaat weer in België wonen

Vorsten

28-05-2014 09:11:00

SINT NIKLAAS – De Belgische prins Amedeo gaat in Brussel wonen en werken. Dat heeft zijn moeder prinses Astrid maandag tijdens een schoolbezoek in Sint Niklaas verteld aan Het Nieuwsblad. Amedeo, die op 5 juli trouwt in Rome, woont en studeert nu nog in New York.

Volgens prinses Astrid zocht haar zoon aanvankelijk naar een baan in Londen, de stad waar hij eerder studeerde aan de School of Economics en waar hij ook zijn aanstaande vrouw Lili Rosbosch leerde kennen. Ook Amedeo’s zussen Maria Laura en Luisa Maria wonen in de Britse hoofdstad, waar ze kunnen ontsnappen aan het spiedende oog van de Belgische pers.

Astrid is blij met de keuze van haar oudste zoon. “Voor een moeder is het natuurlijk fijn als je zoon dichtbij woont, met het oog op toekomstige kleinkinderen”, liep Astrid, zelf moeder van 5 kinderen, alvast op de feiten vooruit. Amedeo werkte sinds 2009 in New York, maar ging vorig jaar weer studeren aan de Columbia universiteit. Ook zijn verloofde woont en werkt al die tijd in de Big Apple.

Astrid was in Sint Niklaas op uitnodiging van een school die graag samen met haar en echtgenoot prins Lorenz de komende 30e huwelijksverjaardag van het paar wilde vieren. Astrid kwam alleen, maar de ontvangst was er niet minder hartelijk om, zo liet de prinses weten aan Het Nieuwsblad. “Spijtig dat mijn dochter Laetitia Maria er niet kan zijn want zij is even oud als jullie. Zij zou dit prachtig hebben gevonden, maar ze moest zelf naar school”, zei Astrid.

Meer Vorstenhuizen