Prins Carlos opnieuw naar Parma en Piacenza

Vorsten

01-08-2014 13:30:00

PIACENZA – Prins Carlos van Bourbon-Parma en zijn familie reizen eind september andermaal naar de voormalige hertogdommen Piacenza en Parma in het noorden van Italië. Daar woont Carlos als hertog van beide plaatsen, op 26 en 27 september een aantal bijeenkomsten bij van de aloude Ridderorden, waarvan hij aan het hoofd staat.

Het bezoek aan Parma en Piacenza staat al een aantal jaren vast op de agenda van Carlos, de oudste zoon van prinses Irene en de in 2010 gestorven prins Carlos Hugo. De visite moet de voormalige banden met het stamland van de familie die aan zijn Parma mede zijn naam ontleent, bevestigen en versterken. Carlos heeft om die reden ook zijn dochters Luisa Irene en Cecilia respectievelijk in Parma en Piacenza laten dopen.

Carlos wordt bij de bezoeken behalve door zijn vrouw prinses Annemarie doorgaans ook vergezeld door zijn broer prins Jaime en zijn zussen de prinsessen Margarita en Carolina, en zijn tante prinses Maria Teresa van Bourbon-Parma, een zus van zijn overleden vader.

Meer Vorstenhuizen