Prins Charles bezoekt cavalerie in Wales

Vorsten

2014-02-28 20:15:00

LLANELLI – De Britse prins Charles heeft vrijdag een bezoek gebracht aan de Queen’s Dragoon Guards, ook bekend als de cavalerie van Wales. In Pembrokeshire woonde hij een training bij en sprak hij met soldaten die dit voorjaar uitgezonden worden naar Afghanistan, aldus Wales Online.

“Prins Charles praatte met me en stelde vragen over onze uitrusting, hoe effectief die is en hoe we die gebruiken”, liet sergeant John Davies weten. “Dat hij langskomt en de troepen bezoekt, is erg goed voor het moraal, zo voordat we vertrekken.”

Direct na aankomst bezocht Charles de schietbaan bij Castlemartin, waar de soldaten hem afweertechnieken lieten zien waarbij gebruik wordt gemaakt van opsporingsmaterieel, zoals metaaldetectoren en grondradars. Ook bekeek de prins van Wales een nagebouwde Afghaanse controlepost en was hij toeschouwer bij een eerstehulptraining voor het redden van levens in gevechtssituaties.

Charles brengt regelmatig een bezoek aan Wales op St. David’s Day, de feestdag ter ere van de gelijknamige beschermheilige van Wales op 1 maart. Aangezien deze feestdag dit jaar op een zaterdag valt, was het bezoek een dag vervroegd.
Meer Vorstenhuizen

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!