Prins Charles bezoekt kerk in Llantwit Major

Vorsten

01-07-2014 14:07:00

LLANTWIT MAJOR – Prins Charles en zijn vrouw Camilla zijn dinsdag op hun tweede dag van hun bezoek aan Wales naar de plaats Llantwit Major geweest. Daar bezochten de twee onder meer St Illtyd’s Church, waar ze keken naar 1000 jaar oude Keltische kruisen.

Buiten stonden heel wat mensen te wachten om een glimp op te vangen van Charles en zijn vrouw Camilla. Clarence House deelt via het officiële Twitteraccount verschillende foto’s van het bezoek. De twee liepen ook een rondje door de plaats, ze werden daarbij nog toegezongen door een plaatselijk koor. De prins en zijn echtgenote schudden veel handjes.

Op de agenda staan ook nog wat andere bezoeken. Zo gaat Charles nog langs bij de Sony UK Technology Centre en voor Camilla staat er een ontmoeting met vrijwilligers en schoolkinderen op het programma tijdens een bezoek aan het Welsh National War Memorial. De twee bezoeken samen ook nog een festival ter ere van de 100-jarige verjaardag van de schrijver en dichter Dylan Thomas.

De prins van Wales en de hertogin van Cornwall brengen ieder jaar traditiegetrouw een bezoek aan Wales. Thema bij het een week durende bezoek aan Wales is het ‘vieren’ van verleden, heden en toekomst van het prinsdom. De twee maken een hele serie uitstapjes vanuit hun onderkomen Llwynywermod nabij Llandovery.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord