Prins Charles en Camilla langs bij Fifteen

Vorsten

16-07-2014 08:44:00

WATERGATE BAY – Prins Charles en Camilla gaan woensdag langs bij het restaurant van Jamie Oliver, genaamd Fifteen, in Watergate Bay in Cornwall. Daar staat een ontmoeting op het programma met een aantal werkloze jongeren die getraind worden door koks van Fifteen.

De bedoeling is dat de jongeren op deze manier makkelijker aan een baan kunnen komen. De prins van Wales en zijn echtgenote zullen ook praten met jongeren die de training al hebben afgerond en met lokale ondernemers die producten leveren aan het restaurant. Of bedenker Jamie Oliver ook bij het bezoek aanwezig is, is niet bekend.

Hierna brengt de zoon van koningin Elizabeth een bezoekje aan Surf Action. Dat is een stichting die zich inzet voor veteranen en hun families, met name voor oud-militairen die last hebben van een posttraumatische stressstoornis en voor oud-gedienden die moeite hebben om hun plekje in de maatschappij weer te hervinden. Tijdens het bezoek gaat Charles in gesprek met medewerkers van Surf Action.

Wijngaard

De hertogin van Cornwall gaat in de middag ook nog naar de zogenoemde Camel Valley wijngaard. Daar woont Camilla een receptie bij ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de wijngaard.

Charles is deze week drie dagen als ‘hertog van Cornwall’ in het zuidelijkste puntje van Engeland. Hij onderneemt daar werkbezoeken, soms samen en af en toe zonder echtgenote Camilla.

Meer Vorstenhuizen