Prins Charles legt krans bij mijnmonument

Vorsten

03-07-2014 08:28:00

SENGHENYDD – Prins Charles en zijn vrouw Camilla hebben weer een drukke dag voor de boeg in het kader van hun jaarlijkse bezoek aan Wales. De twee zullen donderdag onder meer een krans leggen bij de gedenksteen voor de mijnbouw in Senghenydd.

Daarna blijven de prins van Wales en de hertogin van Cornwall nog in Senghenydd om het Aber Valley Heritage Museum te openen. Vervolgens gaan de twee apart van elkaar op pad. Voor Camilla staan er ontmoetingen op het programma met schoolkinderen, ondernemers en burgers in de plaats Usk.

Charles gaat onder meer langs bij een biologische appelboerderij. De zoon van koningin Elizabeth zal daar een glaasje appelsap van de boerderij proeven, zo valt te lezen op de website van het Britse Koninklijk Huis.

De prins van Wales en de hertogin van Cornwall brengen ieder jaar traditiegetrouw een bezoek aan Wales. Thema bij het een week durende bezoek aan Wales is het ‘vieren’ van verleden, heden en toekomst van het prinsdom. De twee maken een hele serie uitstapjes vanuit hun onderkomen Llwynywermod nabij Llandovery. Maandag begon hun bezoek.

Meer Vorstenhuizen