Prins Charles ontmoet kroonprins in Abu Dhabi

Vorsten

2014-02-22 11:15:00

ABU DHABI – Prins Charles heeft vrijdag in Abu Dhabi een ontmoeting gehad met kroonprins Mohammed bin Zayed Al Nahyan. Het Emirates News Agency verspreidde een foto van de ontmoeting op de luchthaven van het emiraat.

Tijdens de ontmoeting bracht de prins van Wales de beste wensen over van zijn moeder, koningin Elizabeth II aan de president van de Verenigde Arabische Emiraten, sjeik Khalifa. De president, tevens emir van Abu Dhabi, bracht in april vorig jaar een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk.

Prins Charles bezocht vrijdag ook nog het koninkrijk Bahrein. In Manamah werd de prins de Wales verwelkomd door kroonprins Salman en bezocht hij koning Hamad. Het bezoek van Charles op vrijdag stond in het teken van de langdurige relaties tussen het Verenigd Koninkrijk en beide landen. De koninklijke families zijn bovendien al 200 jaar bevriend. ”Het bezoek van prins Charles symboliseert de jarenlange vriendschap tussen onze koninklijke families”, zei de Britse ambassadeur in de Verenigde Arabische Emiraten. Met Bahrein onderhoudt het Verenigd Koninkrijk al sinds 1816 vriendschappelijke betrekkingen. Dit wordt de komende twee jaar gevierd.

Prins Chales verbleef sinds maandag in het Midden-Oosten. Zijn reis begon in Saoedi-Arabië. Van daaruit reisde hij door naar Qatar.


Meer Vorstenhuizen