Prins Charles verwelkomd in Looe

Vorsten

14-07-2014 11:11:00

LOOE – Honderden mensen zijn maandag uitgelopen om prins Charles en zijn vrouw Camilla te verwelkomen in het kleine kustplaatsje Looe, waar het paar als ‘hertog en hertogin van Cornwall’ is begonnen aan het traditionele jaarlijkse bezoek aan de zuidpunt van Engeland.

Charles gebruikt daar zijn titel ‘prins van Wales’ niet, maar wordt overal aangekondigd als hertog van Cornwall. Dat is hij sinds de troonsbestijging van zijn moeder koningin Elizabeth in 1952. Sinds de 14e eeuw hebben de Britse troonopvolgers die titel en het bijbehorende vruchtgebruik van de roerende en onroerende goederen die zijn ondergebracht onder ‘Duchy of Cornwall’. De waarde daarvan wordt geschat op een miljard euro.

In Looe, in Zuidoost-Cornwall, was aandacht voor de reddingsbrigade en voor plaatselijke bedrijven die afgelopen jaar zijn getroffen door overstromingen. Op de markt van Looe werden Charles en Camilla voorgelicht over lokale producten en later stond er voor Camilla nog een bezoek aan een boomgaard op het programma waar ze zou leren over het maken van cider en appelsap.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord