Prins Charles weer naar Midden-Oosten

Vorsten

2014-02-11 16:44:00

LONDEN – Prins Charles gaat volgende week voor vier dagen naar Saoedi-Arabië en Qatar. Dat heeft Clarence House, het kantoor van de prins, dinsdag bekendgemaakt. Vorig jaar bezocht de prins de twee landen in het Midden-Oosten ook al.

De relaties tussen de Britse koninklijke familie en met name de Golf-monarchiën zijn bijzonder hecht. Charles’ broer prins Andrew bijvoorbeeld was vorige maand nog op bezoek in Bahrein. Voor Charles is het zijn tiende bezoek aan Saoedi-Arabië sinds 1986 en zijn vijfde aan Qatar.

De emirs, koningen en sultan van de Golfstaten hechten zeer aan persoonlijke contacten, en het bezoek van de prins van Wales is daar een uitvloeisel van. ”Onze koninkrijken zijn bevriend sinds de stichting van Saoedi-Arabië. Het voortzetten van persoonlijke relaties is essentieel als we elkaar beter willen begrijpen, vandaar dit bezoek”, aldus de Britse ambassadeur in Riyad in een persverklaring.

De prins zal worden ontvangen door koning Abdullah en de onrust in de regio zal zeker worden besproken, alsmede Charles’ inzet voor de dialoog tussen aanhangers van verschillende godsdiensten. In Qatar staan de goede betrekkingen tussen het emiraat en het Verenigd Koninkrijk ook centraal. Sinds het vorige bezoek van de prins zetelt er in het paleis in de hoofstad Doha een nieuwe emir, Tamim.


Meer Vorstenhuizen