Prins Charles wil kapitalisme hervormen

Vorsten

2014-05-28 16:52:00

LONDEN – Prins Charles heeft tijdens een zakelijk congres in Londen zijn pijlen gericht op het kapitalisme. De aarde kan alleen gered worden als we op een andere manier naar de economie gaan kijken, betoogde de Britse troonopvolger.

Charles sprak in het Londense Mansion House een groep invloedrijke zakenmensen toe. De 65-jarige prins liet weten dat de mensheid wat hem betreft twee opties heeft: “Of we gaan door op de weg die voor ons allemaal vast lijkt te liggen, overgelaten aan figuren die op luidruchtige en agressieve wijze ontkennen dat ons huidige model de klimaatverandering in een gevaarlijke versnelling brengt en mogelijk onze ondergang zal betekenen. Of we kiezen ervoor om nu in te grijpen met al onze macht, veerkracht en duurzaamheid, voordat het te laat is.”

Het mag geen verrassing heten dat Charles, die zich regelmatig uitspreekt voor bescherming van natuur en milieu, voor de tweede optie kiest. Een verandering teweegbrengen zal echter niet makkelijk zijn, aldus de prins. “We staan voor een aantal lastige keuzes en, neem maar van mij aan, op korte termijn zullen jullie er geen vrienden mee maken”, zei hij tegen de aanwezige zakenlui. “Maar als jullie standvastig zijn en de juiste acties inzetten, dan vertrouw ik erop dat jullie rijkelijk beloond worden.”


Meer Vorstenhuizen

-Honden van Oranje
-Alexia’s unieke rol
-Juan Carlos verlaat Spanje
-Een historische Prinsjesdag
-De Royal Catwalk