Prins Harry arriveert in Brazilië

Vorsten

23-06-2014 14:18:00

BRASILIA – Prins Harry begint maandag aan zijn reis door Brazilië en Chili. Hij gaat naar twee WK-duels, maar treft het niet. Harry zit maandagavond in Brasilia op de tribune van het Estádio Nacional voor de WK-wedstrijd Brazilië – Kameroen in de wetenschap dat Kameroen al is uitgeschakeld. Ook tijdens het duel Engeland tegen Costa Rica, dat Harry dinsdag bijwoont, staat er voor de Engelsen niets meer op het spel.

Prins Harry komt echter niet alleen voor het WK voetbal naar Brazilië. Hij heeft genoeg andere verplichtingen. Zo begint hij maandag in de hoofdstad Brasilia met een bezoek aan een ziekenhuis dat is gespecialiseerd in revalidatie, orthopedisch en neuropsychologisch werk.

Dinsdag is Harry in Belo Horizonte aanwezig bij een training van het paralympische team van het Verenigd Koninkrijk dat zich in Brazilië voorbereidt op de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016.

Regenwoud

In São Paulo bezoekt prins Harry woensdag en donderdag onder meer een milieuproject in het regenwoud, een hulpprogramma voor kansarme kinderen en bezoekt hij een feest dat is georganiseerd door de Britse ambassadeur in Brazilië. Ook steekt hij zijn licht op bij sociale projecten die criminaliteit en drugsgebruik moeten zien te verminderen.

Donderdag reist prins Harry door naar Chili, waar hij tot en met zondag blijft. Het is zijn eerste bezoek aan Chili. In de Chileense hoofdstad Santiago heeft de prins een ontmoeting met president Michelle Bachelet. Ook bezoekt hij een Chileense kleuterschool en een militaire basis. In havenstad Valparaiso spreekt hij met vrijwillige brandweerlieden en in Chili woonachtige Britten. Op het programma staat eveneens een bezoek aan een dagverblijf voor kinderen met een geestelijke en lichamelijke beperking.

Meer Vorstenhuizen