Prins Harry brengt eerbetoon aan militairen

Vorsten

2014-10-06 11:33:00

LONDEN – Prins Harry brengt maandagavond een eerbetoon aan het Britse team dat meedeed aan de Invictus Games. De prins mag de 103 oud-militairen tijdens de uitreiking van de Pride of Britain Awards onderscheiden met een speciale prijs voor erkentelijkheid.

Harry’s vader prins Charles maakt ook zijn opwachting tijdens de prijsuitreiking. Prins Harry is er voor de eerste keer bij, meldt Hello!. Het Britse team van gewonde militairen nam het vorige maand op tegen twaalf andere landenteams in verschillende sporten tijdens de Invictus Games, een sportevenement voor gewonde militairen waar prins Harry de initiatiefnemer van was.

”De Invictus Games zetten militairen en hun families in de schijnwerpers. Hun verhalen inspireren me en maken me nederig. Ze zijn net zo geweldig als uniek. Ik ben heel blij dat het team de Pride of Britain Award ontvangt”, zegt prins Harry. ”Het vergt moed om te vechten voor je land. Maar om door te zetten na een ingrijpende verwonding vergt buitengewone vastberadenheid. Ik kan maar moeilijk voorstellen hoe moeilijk de weg van revalidatie is. Ik bewonder deze mannen en vrouwen mateloos.”

Namens Nederland vaardigde Defensie 23 militairen af die gewond raakten in Afghanistan, voormalig Joegoslavië en Cambodja. Het team Nederlandse (oud-)militairen nam twee gouden, zes zilveren en zes bronzen medailles mee naar huis. Prins Harry was bij veel van de Nederlandse sportprestaties ooggetuige.


Meer Vorstenhuizen