Prins Harry heeft hekel aan Twitter

Vorsten

22-07-2014 07:58:00

LONDEN – Prins Harry vindt het maar niks dat Twitter en Facebook bestaan. Het is volgens hem een aanslag op zijn privacy. Dat vertelde hij op een school in Londen tegen een klas met kinderen. De jonge studenten kregen les in het gebruik van sociale media voor de aankomende Invictus Games in de Engelse hoofdstad, meldt de Telegraph.

De kinderen werd geleerd hoe ze Twitter en Facebook kunnen gebruiken om de Spelen te promoten. Een van de kinderen vroeg de prins of hij zou twitteren tijdens het evenement in september. Daarop reageerde Harry: “Ik zou dolgraag meedoen, helemaal voor evenementen als deze zou ik sociale media gebruiken.”

Maar de prins voegde eraan toe: “Het is erg moeilijk voor mij om niet te twitteren over iets als de Invictus Games. Het betekent namelijk veel voor me, maar ik haat Twitter omdat het een aanslag op je privacy is.” Harry legde de kinderen uit dat hij het erg lastig vindt dat hij nooit eens rustig op stap kan gaan, zonder dat er foto’s van hem online verschijnen.

Prins Harry deed zijn verhaal op de Bethnal Green Academy in Londen tegenover 60 leerlingen. Die bereiden zich voor op de Invictus Games, een sportspektakel dat van 10 tot en met 14 september wordt gehouden in het Olympisch Park. Het is een paralympisch sportevenement, bedoeld voor gehandicapte ex-soldaten. De prins zit in het organisatiecomité van de Invictus Games.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord