‘Prins Harry heeft zijn weg gevonden’

Vorsten

2014-09-28 14:23:00

LONDEN – Prins Harry had makkelijk kunnen ontsporen, maar deed dat niet. Sterker nog, hij heeft zijn eigen weg gevonden. Dat vindt zijn biograaf Penny Junor, zo meldt The Telegraph.

“Dat is pas zo sinds vier jaar”, zegt de auteur van het meest recente boek over de Britse prins (Prince Harry – Brother | Soldier | Son), dat eerder deze maand verscheen. Junor vertelde tijdens het Schotse Wigtown Book Festival dat het mis had kunnen gaan met Harry toen hij niet als militair naar Irak mocht gaan, omdat zijn aanwezigheid in het oorlogsgebied niet alleen gevaarlijk zou zijn voor de prins maar ook voor de militairen om hem heen. Hij was teleurgesteld, maar kreeg steun van een aantal sleutelfiguren in het leger. Uiteindelijk ging de prins wel naar Afghanistan en ontdekte hij daar dat hij een goede piloot was. “Dat was een belangrijke verschuiving voor een jonge man die is opgegroeid met het gevoel dat hij altijd op de tweede plaats stond, niet zo goed was als zijn broer.”

Jamie Lowther-Pinkerton, privésecretaris van de prins en zijn broer William, is volgens de auteur een belangrijke steun geweest voor de jongens, op hun weg naar volwassenheid. “Lowther-Pinkerton stond erop dat de jongens hun persoonlijke doelen in het leven zouden bereiken. Ze moesten bovenal zichzelf zijn, en daarna pas leden van de koninklijke familie met de bijbehorende verplichtingen.”


Meer Vorstenhuizen