Prins Harry kijkt uit naar einde koude tocht

Vorsten

11-12-2013 19:43:00

LONDEN – Prins Harry kan niet wachten totdat zijn zware tocht op de Zuidpool is afgelopen. “We zijn over drie dagen op de Zuidpool”, zegt hij volgens Daily Mail op een bandje dat ze in handen hebben. “Iedereen kan niet wachten totdat we er zijn. Maar er zijn wel gemengde gevoelens, voor sommige deelnemers is de uitdaging nog niet groot genoeg.”

“Iedereen is nog steeds heel erg gemotiveerd”, weet prins Harry. “Het is leuk om te zien hoe iedereen met elkaar omgaat.” Het weer zit tot nu toe aardig mee. “Het is ongeveer min 35 graden en we hebben 24 uur per dag zonlicht. Dat is wel heel fijn, want het houdt ons ’s nachts ook een beetje warm.”

De prins streed in eerste instantie met zijn team tegen twee anderen, een uit Amerika en een uit de Gemenebestlanden. Zondag werd bekend dat het race-element is geschrapt. De weersomstandigheden op de Zuidpool bleken te zwaar voor de deelnemers. “Het is heel goed dat dat is gebeurd”, aldus de prins.

Ongeveer 1,5 week geleden begonnen de teams aan de tocht van 335 kilometer. Ze leggen 15 tot 20 kilometer per dag af in temperaturen tot 45 graden onder nul. Prins Harry doet mee voor de stichting Walking With The Wounded, waar hij beschermheer van is. De organisatie helpt veteranen met het opbouwen van hun nieuwe leven.

Meer Vorstenhuizen