Prins Harry prijst gewonde militairen

Vorsten

2014-01-21 13:46:00

LONDEN – De Britse prins Harry heeft de gewonde militairen met wie hij een trekking heeft gemaakt op de Zuidpool geprezen. Hij noemde de prestatie van zijn Walking With The Wounded-teamgenootjes ”ongelooflijk”, meldt het Britse ITV dinsdag.

Harry verscheen op een bijeenkomst in Londen die georganiseerd was om de expeditieleden welkom thuis te heten. De prins riep op gewonde militairen te helpen weer een baan te vinden. ”Als iemand over de mogelijkheden of de middelen beschikt om deze jongens en meisjes een opstapje te bieden om weer aan werk te komen, dan graag. Je zult er geen spijt van krijgen.”

Harry kwam halverwege december op de Zuidpool aan, na een barre tocht van ruim drie weken. De baard die de prins had laten staan tijdens de trekking, is hij weer kwijt.

Harry is beschermheer van de liefdadigheidsinstelling Walking With The Wounded. De organisatie helpt veteranen een nieuw bestaan op te bouwen. Harry is zelf twee keer op missie geweest naar Afghanistan. Hij heeft zijn Apache-helikopter inmiddels verruild voor een kantoorstoel in Londen.


Meer Vorstenhuizen