Prins Harry prijst sportieve mariniers

Vorsten

26-07-2014 14:22:00

LONDEN – Prins Harry heeft dit weekend zes mariniers geprezen voor een prestatie van formaat. Meer dan 700 mariniers marcheerden vrijdag in maanlicht ruim 48 kilometer van Greenwich in het zuidoosten van Londen naar de binnenstad van de metropool. Het was het laatste evenement uit een reeks rond het 350-jarig jubileum van het corps mariniers.

Zes commando’s deden sinds de start van de festiviteiten in februari aan alle evenementen mee. Ze hebben geskied door Noorwegen, zeilden naar Cadiz in Zuidwest-Spanje, fietsten naar Calais in Frankrijk en roeiden het Kanaal over. Ook renden ze 1664 kilometer door Groot-Brittannië. Hiervoor kregen ze vrijdagavond een ferme handdruk van de prins, die met een handgebaar grapte dat ze bier hadden verdiend.

Meer dan 4200 commando’s en soldaten namen de afgelopen maanden deel aan de evenementen van The Royal Marines 1664 Challenge, waarmee ze in totaal ruim 442.000 euro ophaalden voor een fonds voor gewonde mariniers. ”Toen we begonnen met de uitdaging in februari, leek het een lange, lange weg. Ik kan niet geloven dat we het gedaan hebben”, zegt een van hen in de Britse krant Express.

”Zelfs voor mariniers is dit een buitengewone inspanning. Het hele korps staat achter dit zestal. Ik kan geen mooier voorbeeld bedenken dat de moraal van de mariniers uitdrukt”, zei hun leidinggevende.

Meer Vorstenhuizen