Prins Harry trots op Invictus Games

Vorsten

31-07-2014 15:13:00

LONDEN – Het organiseren van de Invictus Games, een groot internationaal sportevenement voor gewonde veteranen, is ‘een ware strijd’ voor prins Harry geweest. Maar het harde werken was het dubbel en dwars waard, vertelt de prins op BBC Radio 2.

De Invictus Games worden van 10 tot en met 14 september voor het eerst gehouden. Atleten uit alle uithoeken van de wereld nemen het in diverse disciplines, waaronder rolstoelbasketbal en indoorroeien, tegen elkaar op in het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen. Harry heeft het idee niet helemaal zelf bedacht. Hij gaf een eigen draai aan de Warrior Games, een soortgelijk evenement dat in de Verenigde Staten wordt gehouden. “We vonden het zo’n fantastisch concept en besloten het uit te breiden, te verbeteren en mee te nemen naar Engeland.”

Er zijn al zo’n 55.000 kaarten verkocht voor het evenement. Gewonde militairen kunnen op verschillende manieren baat hebben bij deelname aan de Invictus Games. “Als sommige mensen hierdoor later mee kunnen doen aan de Paralympische Spelen, dan is dat geweldig. Maar het is ook prima als deelnemers het gebruiken als een steuntje in de rug om uiteindelijk aan een baan te komen”, legt Harry uit. De prins heeft het evenement in een jaar tijd van de grond gekregen, met bloed, zweet en tranen. “Het is min of meer mijn fulltimebaan op dit moment.”

De prins omschrijft zijn werk voor de Invictus Games als ‘geweldig’. Harry wil het liefste dat de Invictus Games elk jaar worden gehouden, maar daar is nog geen uitsluitsel over.

Meer Vorstenhuizen