Prins Philip viert 93e verjaardag

Vorsten

10-06-2014 09:26:00

LONDEN – Prins Philip wordt dinsdag 93 jaar. De echtgenoot van de Britse koningin Elizabeth viert zijn verjaardag dinsdagmiddag tijdens een tuinfeest op Buckingham Palace waar 8000 gasten voor zijn uitgenodigd, weet The Telegraph.

Ondanks zijn leeftijd lijkt het er niet op dat de hertog van Edinburgh het rustig aan gaat doen. Prins Philip, die zijn verjaardag vorig jaar nog in het ziekenhuis doorbracht voor een kijkoperatie, heeft een overvolle agenda deze week. Woensdag is hij gastheer bij een diner op Windsor Castle, donderdag reikt hij medailles uit in Duitsland en vrijdag is hij aanwezig bij een conferentie op Buckingham Palace. Zaterdag viert Philip de officiële verjaardag van zijn echtgenote met de jaarlijkse militaire Trooping The Colour-parade in Londen.

Prins Philip werd op 10 juni 1921 op Korfoe geboren als prins van Griekenland en Denemarken. Kort voor zijn huwelijk met Elizabeth in 1947 deed hij afstand van zijn Griekse en Deense titels en werd hij Brits staatsburger. Na het huwelijk kreeg hij de titel hertog van Edinburgh.

Meer Vorstenhuizen