Prins William bezoekt Oorlogsmuseum in Londen

Vorsten

18-07-2014 08:58:00

LONDEN – Prins William heeft donderdag een bezoek gebracht aan het Oorlogsmuseum van het Britse rijk, het Imperial War Museum, in Londen. Daar opende de hertog van Cambridge een nieuwe tentoonstelling in het museum. De prins noemde de nieuwe tentoonstelling ‘een spectaculair project’.

Tijdens de openingsceremonie gaf prins William een speech, hij had het hierin onder meer over het aantal jonge Britse militairen die zijn omgekomen tijdens de oorlog. Ook sprak hij over hoe zijn familie de oorlog heeft meegemaakt.

Gedurende zijn bezoek kreeg de zoon van prins Charles een rondleiding van schoolkinderen door het museum. Een van de kinderen vertelde de prins dat hij de oorlog ‘een beetje stom’ vond. “Een beetje stom? Ik denk dat dat een understatement is, maar je hebt wel gelijk”, reageerde William, volgens de Britse krant Express..

William bezocht het museum samen met premier David Cameron, maar de rondleiding deden de twee wel apart van elkaar. Cameron gaf ook een toespraak tijdens de openingsceremonie. Het museum opent op zaterdag 19 juli weer haar deuren na een periode dicht te zijn geweest voor de renovatie. Het is dit jaar precies 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak.

Meer Vorstenhuizen