Prins William legt krans bij oorlogsmonument

Vorsten

16-07-2014 13:19:00

COVENTRY – Prins William heeft woensdag een krans gelegd bij het oorlogsmonument in de Engelse stad Coventry. De zoon van prins Charles deed dit in zijn rol als voorzitter van Fields In Trust, een organisatie die aandacht wil vragen voor monumenten voor de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Zo meldt Daily Mail.

Nadat de hertog van Cambridge de krans had gelegd, ging hij langs bij een sportmiddag voor kinderen. Ook plantte hij papaverzaadjes met de kinderen. Daarna woonde hij nog een receptie bij en sprak hij met medewerkers van Fields In Trust, ook onthulde hij een plaquette. Tijdens zijn bezoek gaf William nog een speech, deze is te lezen op de website van het Britse Koninklijk Huis.

De gemeente van Coventry heeft verschillende foto’s van het bezoek van William gedeeld via Twitter. Op een van de afbeeldingen is te zien dat de hertog van Cambridge een persoonlijk briefje aan de krans had vastgemaakt. “Ter nagedachtenis aan diegenen die stierven voor onze vrijheid”, valt er te lezen.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord