Prins William toont respect voor parkwachters

Vorsten

29-07-2014 16:59:00

LONDEN – De Britse prins William staat alvast stil bij de komende Wereld Ranger Dag op donderdag 31 juli. Op deze jaarlijks terugkerende dag wordt stilgestaan bij de parkwachters die zijn gedood of gewond zijn geraakt tijdens hun werk.

In een videoboodschap benadrukt William de belangrijke taak die de rangers hebben. ”Ze zijn de frontlinie in de strijd om het behoud van onze planeet. Velen riskeren of verliezen het leven of raken ernstig gewond tijdens hun inspanningen in de meest bedreigde gebieden”. De mannen en vrouwen die het werk doen, verdienen volgens de prins dan ook ‘volledige erkenning en steun’. William is bijzonder begaan met het onderwerp. Samen met zijn broer, prins Harry, is hij ambassadeur van de organisatie United for Wildlife, waaronder verschillende natuurbeschermingsorganisatie samenwerken.

De Wereld Ranger Dag werd in 2007 in het leven geroepen ter ere van het 15-jarige bestaan van de International Ranger Federation (IRF). De organisatie zet zich met behulp van rangers over de hele wereld in om flora, fauna en cultureel erfgoed te beschermen tegen vandalisme, stroperij, diefstal en vernietiging. De parkwachters komen daarbij regelmatig terecht in gebieden waar politieke onrust heerst. De rangers die dit werk doen, hebben dan ook een speciale training gevolgd.

Meer Vorstenhuizen