Prins William viert 32e verjaardag

Vorsten

21-06-2014 09:18:00

LONDEN – Prins William is zaterdag 32 jaar geworden. Sinds zijn vorige verjaardag is er veel veranderd voor de oudste zoon van prins Charles en Diana.

De belangrijkste verandering in het afgelopen levensjaar van de hertog van Cambridge was de geboorte van zijn zoon, prins George. Het jongetje werd op 22 juli 2013 geboren en mag dus binnenkort zijn eerste kaarsje uitblazen.

Het prinsje was slechts 9 maanden oud toen William en Catherine hem meenamen Down Under. In april reisde het gezin drie weken lang door Nieuw-Zeeland en Australië. De hertog en hertogin hadden publieke optredens in onder meer Auckland, Wellington, Christchurch, Sydney, Queensland en Brisbane. Ook de kleine George verscheen af en toe in het openbaar.

Momenteel beleeft William een drukke maand. Zo woonde hij de herdenking van de invasie op D-Day bij in Normandië en sprak hij met oorlogsveteranen. Ook lanceerde hij een nieuwe campagne voor ‘zijn’ natuurorganisatie United for Wildlife, bezocht hij een middelbare school en was hij aanwezig bij Trooping the Colour, de traditionele parade ter ere van de verjaardag van koningin Elizabeth.

Volgens de website Royal Central neemt prins William volgend jaar nog meer publieke optredens op zich, al wordt niet verwacht dat dit snel een fulltime bezigheid zal worden.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord