Prins William wil neushoorns beschermen

Vorsten

2014-01-25 15:08:00

LONDEN – Prins William woont volgende maand een conferentie in Londen bij over de illegale handel in beschermde dieren. De details zijn nog geheim, maar Daily Mail verwacht dat de prins een ongeëvenaard samenwerkingsverband tussen natuurbeschermingsorganisaties en overheidsinstellingen zal aankondigen.

Deze nieuwe, wereldwijde alliantie wil volgens het Britse tabloid een vuist vormen tegen stropers en handelaars. Zij zijn er mede verantwoordelijk voor dat het voortbestaan van bijvoorbeeld de neushoorn uiterst onzeker is. De illegale handel in beschermde dieren en dierlijke materialen als ivoor is zeer winstgevend. Een van de doelen van de samenwerking is het bedenken en financieren van nieuwe manieren om het stropen tegen te gaan.

William staat bekend als een groot Afrika-liefhebber. Hij werd in 2012 nog geconfronteerd met de slachting van een neushoorn van natuurbeschermer Ian Craig, de in Kenia woonachtige vader van ex-vriendin Jecca Craig. Het dier, dat naar de naam Max luisterde, was door stropers met 17 kogels geveld. Het is dan ook geen verrassing dat William, een graag geziene gast bij het reservaat van Craig, het initiatief een warm hart toedraagt.

Craig laat aan de krant weten dat hij verheugd en hoopvol is over de inspanningen van prins William. “Wapens, drones, patrouilles en controles kunnen geen einde maken aan de gruweldaden”, stelt hij. “Mensen zien de neushoorn al eeuwenlang als een mythisch wezen dat kanker kan genezen of lust kan opwekken. We moeten ons richten op de consument. Dat is onze enige hoop en de prins kan deze boodschap goed overbrengen.”


Meer Vorstenhuizen