Prinses Anne naar herdenking in Canada

Vorsten

2014-10-18 09:33:00

OTTAWA – Prinses Anne brengt volgende maand voor de zevende keer een officieel bezoek aan Canada. Samen met echtgenoot vice-admiraal Tim Laurence woont de prinses de plechtigheden bij ter herdenking van de Canadese slachtoffers van beide wereldoorlogen. Dat heeft de Canadese regering bekendgemaakt.

Prinses Anne is op 10 en 11 november in Ottawa, dat ze in 1982 voor het laatst heeft bezocht. Haar bezoek heeft als rode draad ‘Canada’s Heroes: A Celebration of Accomplishment and Pride’, waarbij met name stil wordt gestaan bij de verdiensten van Canadese militairen in de wereldoorlogen. Het is dit jaar 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoolog begon en 75 jaar sinds het begin, in september 1939, de Tweede.

Prinses Anne legt bij de Canadese Dodenherdenking op 11 november, National Remembrance Day, een krans bij het nationaal monument dat 75 jaar geleden is onthuld door haar grootouders, koning George VI en koningin Elizabeth. De herdenking wordt op 11 november gehouden omdat op die dag in 1918 een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog.

De Princess Royal, zoals Anne’s officiële titel luidt, ontmoet tijdens haar bezoek ook hedendaagse helden, mensen die uitblinken in werk dat ze doen voor Canada of voor hun wijk of gemeente. Ook bezoekt ze de therapeutische ruiterorganisatie, waar mensen met een beperking kunnen paardrijden. De prinses is beschermvrouw van de Canadian Therapeutic Riding Association.


Meer Vorstenhuizen