Prinses Anne steunt gehandicapten te paard

Vorsten

2014-10-23 08:03:00

BRISBANE – De Britse prinses Anne heeft donderdag in het Australische stadje Burpengary ten noorden van Brisbane een bezoek gebracht aan een paardrijvereniging voor gehandicapten. Anne liet zich donderdag maar kort zien in Burpengary, waar veel belangstelling voor haar komst was.

Voorzitter Jane Sayer hoopt dat het bezoek van de prinses bijdraagt aan de bekendheid van de vereniging en de financiering, schrijft Sunshine Coast Daily. De krant beschrijft dat de prinses door het publiek wandelde en cadeautjes in ontvangst nam. Zelf deelde ze rozetten uit aan kinderen die deelnamen aan een demonstratie. De jonge vrijwilliger Tahlia Pitt kreeg een vrijwilligersprijs uit handen van de prinses. ”Ze zei dat ik een goede ruiter moet worden”, zegt Tahlia.

Prinses Anne is wereldwijd beschermvrouwe van de paardrijverenigingen voor gehandicapten. In Burpengary legde ze een krans ter herdenking aan de paarden die in 2009 tijdens de overstromingen in Queensland omkwamen. Verder sprak ze met ruiters, gezinnen, vrijwilligers en sponsors van de vereniging.

Prinses Anne is 4 dagen in Australië om tal van liefdadigheidsinstellingen en organisaties waarbij zij is betrokken, te bezoeken. Woensdag opende ze de 26e internationale landbouwconferentie van de Royal Agricultural Society of the Commonwealth.


Meer Vorstenhuizen