Prinses Astrid: Ik deed alles met mijn hart

Vorsten

24-01-2014 14:30:00

BRUSSEL – Prinses Astrid heeft vrijdag na tien jaar het erevoorzitterschap van het Charitable Trust van de European Organisation for Research and Treatment of Cancer (EORTC) overgedragen aan prins Albert van Monaco. Dat gebeurde in aanwezigheid van haar echtgenoot prins Lorenz op het hoofdkantoor van de organisatie voor kankeronderzoek in Brussel.

“Prinses Astrid is tien jaar een fantastische erevoorzitter geweest”, zei voorzitter Sir Christopher Mallaby. “We zijn haar dan ook heel dankbaar voor wat ze voor ons gedaan heeft.” Volgens persbureau Belga bleef Astrid zelf bescheiden. “Ik heb alles met mijn hart gedaan”, zei ze. “Het zijn jullie die het harde werk leveren.”

Ook over haar opvolger is het Charitable Trust tevreden. “Hij heeft tijdens zijn toespraken al bewezen dat hij veel weet over wat we doen, dus we zijn trots en dankbaar dat prins Albert erevoorzitter wordt”, aldus Mallaby. Algemeen directeur Françoise Meunier legde de prinsen en prinses nog eens de werking uit van EORTC, “een unieke organisatie in Europa”.

De EORTC is een internationale ngo (niet-gouvernementele organisatie) die sinds 1962 klinisch en laboratoriumonderzoek naar kanker stimuleert en coördineert door heel Europa. De missie van de organisatie is om het standaardniveau van kankerbehandeling te verhogen en om de overgang tussen experimentele ontdekkingen en gloednieuwe behandelingen te faciliteren.

Meer Vorstenhuizen