Prinses Beatrix bij opening tentoonstelling

Vorsten

2014-10-20 06:34:00

DEN HAAG – Prinses Beatrix is deze week bij de opening van een tentoonstelling in Amsterdam. Donderdagmiddag is zij in De Nieuwe Kerk waar Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust van start gaat.

Vrijdag heeft de prinses opnieuw een openbaar optreden. Zij is dan in Apeldoorn bij de Wapendag van de Koninklijke Marechaussee, die dit jaar in het teken staat van het 200-jarig bestaan van de KMar. Prinses Beatrix is sinds 1956 beschermvrouwe van de Koninklijke Marechaussee.

Diezelfde dag is Pieter van Vollenhoven op de Veluwe om het vernieuwde gebouw A van voormalig zendstation Radio Kootwijk te openen. Hij neemt het boek Radio Kootwijk – Biografie van een zendstation en een dorp in het hart van de Veluwe in ontvangst.

Voor koning Willem-Alexander staat deze week alleen maandag een openbaar optreden in de agenda van het Koninklijk Huis. Hij opent maandagochtend in Rotterdam de zesde Asia Europe Meeting (ASEM). De conferentie met cultuurministers uit ruim veertig Europese en Aziatische landen vindt elke twee jaar plaats en is voor het eerst in Nederland.


Meer Vorstenhuizen