Prinses Beatrix naar Sint Maarten

Vorsten

2014-02-04 17:34:00

DEN HAAG – Prinses Beatrix reist eind mei naar Sint Maarten in het kader van de viering van 200 jaar Koninkrijk. Op het Caribische eiland komen 5 teams bijeen voor een zogenoemd Koninkrijksjeugdparlement. Zij gaan met elkaar in debat over zaken als politiek, onderwijs, gezondheid, milieu, werk en cultuur.

Het is de bedoeling dat de prinses hun bevindingen in ontvangst neemt. Voor het ‘jeugdparlement’ zijn 5 teams van tien jongeren geselecteerd, uit Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten en uit Caribisch Nederland, de eilanden Bonaire, Saba en St Eustatius. De Nederlandse afvaardiging is maandag voor het eerst bijeengekomen. Teamleider is Aster van Tilburg en Wassila Hachchi treedt op als coach van de ploeg. Onderwerpen van discussie zijn vragen als ‘Wat gaat er goed in het koninkrijk en wat kan er beter? Hoe moet het koninkrijk er in de toekomst uitzien?’ De antwoorden worden vervat in een Slotverklaring, waarin concrete voorstellen moeten komen voor de verschillende overheden van het Koninkrijk.

Beatrix is in november 2011 voor het laatst op Sint Maarten geweest. Het bezoek maakte deel uit van een rondreis langs alle Caribische eilanden van het Koninkrijk. Sint Maarten was een jaar eerder een zelfstandig land geworden.


Meer Vorstenhuizen