Prinses Beatrix op festival Bijbelgenootschap

Vorsten

28-06-2014 10:25:00

HAARLEM – Prinses Beatrix is present bij het Bijbelfestival in Utrecht. Burgemeester Jan van Zanen heette haar zaterdagochtend welkom in de Domstad. Met het festival viert het Nederlands Bijbelgenootschap zijn 200-jarig bestaan. Beatrix zal er het eerste exemplaar in ontvangst nemen van de nieuwe Jeugdbijbel voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. In de Jeugdbijbel zijn de bekende verhalen herschreven door drie kinderboekenschrijfsters.

Het genootschap heeft zich 200 jaar lang ingezet om de Bijbel ‘bij de mensen thuis’ te brengen. Dat gebeurt door toegankelijke vertalingen voor groot en klein – zo komt in het najaar de Bijbel in Gewone Taal uit – maar ook door mee te werken aan een tv-spektakel als The Passion, over het lijden van Jezus.

Op het festivalprogramma staan workshops, een talkshow onder leiding van Tijs van den Brink, een bijbelquiz met EO-coryfee Bert van Leeuwen en een optreden van zangeres Pearl Jozefzoon. Ook krijgt iedere deelnemer een deel van een levensgrote bijbelpagina (12 bij 6 meter), die gedurende de dag als een puzzel in elkaar wordt gezet. Samen vormen de stukjes de eerste pagina van de nieuwe Bijbel in Gewone Taal.

Het Bijbelfestival rekent zaterdag in de feestlocatie De Fabrique op meer dan 2000 deelnemers.

Meer Vorstenhuizen