Prinses Benedikte naar musea

Vorsten

2014-02-20 15:46:00

KOLDING – De Deense prinses Benedikte bezocht donderdag een tentoonstelling over de uitvindingen van Leonardo da Vinci in het museum Koldinghus, een kasteel in de Deense havenstad Kolding. De jongere zus van koningin Margrethe II is beschermvrouw van Koldinghus.

De expositie die de prinses bekeek, bestaat uit een verzameling machines en technologische uitvindingen die zijn gebaseerd op basis van tekeningen en notities van Leonardo da Vinci. Te zien zijn grote schaalmodellen van voertuigen, schepen, machines en een vliegtuig, allemaal voorzien van tekst, film en computeranimaties en de tekeningen van Da Vinci. De tentoonstelling in Kolding, die nog tot en met 4 mei is te bezichtigen, focust naast de uitvindingen ook op de artistieke kant van Da Vinci’s werken met reproducties en animatievideo’s.

Volgens de website van het Deense koninghuis bezocht prinses Benedikte donderdagmiddag eveneens het kunstmuseum ARoS in het noordelijker gelegen Aarhus. Hier zag ze de expositie Pas de deux royal, met werken van koningin Margrethe en beeldhouwwerken en gedichten van prins-gemaal Henrik.

Vrijdag gaat de prinses alweer naar een museum, blijkt uit haar openbare agenda. Dan bezoekt ze in Helsingør het nieuwe nationale Scheepvaartmuseum dat vorig jaar de deuren opende.


Meer Vorstenhuizen