Prinses Charlène ook een beetje Iers

Vorsten

30-07-2014 11:58:00

MONACO – Prinses Charlène van Monaco weet eindelijk hoeveel Iers bloed door haar aderen stroomt. De Ierse ambassadeur Rory Montgomery overhandigde woensdag in het prinselijk paleis aan Charlène haar stamboom en daaruit blijkt dat ze van vaderskant Ierse voorouders heeft.

Het onderzoek naar de afkomst van Charlène Wittstock, zoals de prinses voor haar huwelijk met prins Albert door het leven ging, is uitgevoerd in opdracht van de Ierse toeristenorganisatie Tourism Ireland. Die was er kennelijk alles aan gelegen om behalve voor Albert ook een band met Ierland aan te tonen voor zijn vrouw.

Het onderzoek was grondig, want de Ieren zijn erin geslaagd om 16 generaties terug te gaan, aldus een mededeling van het Monegaskische hof dat een foto van de overhandiging publiceerde op de eigen Facebookpagina. Charlène is verwant aan de koopmansfamilie Fagan, die in de 16e en 17e eeuw heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Dublin, aldus de onderzoekers.

De Ierse banden van prins Albert zijn recenter en duidelijker. Zijn Amerikaanse grootvader aan moeders kant, John B. Kelly, was een eerstegeneratie-immigrant uit Ierland, wiens vader in 1869 uit Ierland was geëmigreerd.

Meer Vorstenhuizen