Prinses Haya reikt brons uit aan Cornelissen

Vorsten

29-08-2014 19:01:00

CAEN – Prinses Haya bint Al-Hussein van Jordanië reikte vrijdag de bronzen medaille uit aan dressuuramazone Adelinde Cornelissen. De Nederlandse veroverde op de Wereldruiterspelen in Caen de derde plaats in de kür op muziek. De Nederlandse kwam met haar Jerich Parzival tot 85,714%.

De prinses van Jordanië, dochter van wijlen koning Hoessein, woonde vrijdag de prijsuitreiking bij en reikte achtereenvolgens de medailles uit aan Adelinde Cornelissen, de Duitse Helen Langehanenberg (zilver) en de Britse Charlotte Dujardin die goud won met haar paard Valegro.

Prinses Haya bint al Hussein maakte onlangs bekend af te zien van een derde termijn als presidente van de internationale paardensportbond FEI. De prinses van Jordanië werd in 2006 voor het eerst voor 4 jaar gekozen en pleitte voor een maximum van twee termijnen. Toch stelde ze zich in eerste instantie kandidaat voor een derde periode. Haar terugtrekking heeft de FEI, die in april instemde met haar herverkiezing, dan ook verrast. In december wordt de nieuwe president gekozen.

De prinses is omstreden vanwege haar man, sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, emir van Dubai en vicepresident van de Verenigde Arabische Emiraten. De ruiter werd al eens 6 maanden geschorst wegens dopinggebruik en zijn stallen worden met nieuwe dopingschandalen in verband gebracht.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord