Prinses Laurentien geëmotioneerd bij afscheid

Vorsten

2014-01-27 17:12:00

ROTTERDAM – Prinses Laurentien nam maandag officieel afscheid als voorzitter van de door haar opgerichte Stichting Lezen & Schrijven. Geëmotioneerd nam zij een boek in ontvangst met persoonlijke verhalen van mensen die dankzij de stichting hun laaggeletterdheid konden oplossen.

De zogenoemde taalambassadeurs van de stichting, die nu namens Lezen & Schrijven door het land hun verhaal vertellen, schreven een persoonlijk dankwoord aan de prinses voor haar inzet om analfabetisme terug te dringen en te voorkomen.

Laurentien biechtte op met een dubbel gevoel afscheid te nemen als bestuursvoorzitter. ”Ik ben aan het genieten van alle dankwoorden. Maar eigenlijk is het niet goed dat ik hier 10 jaar later sta om het stokje door te geven.” De prinses had het liefst gezien dat de stichting zichzelf de afgelopen jaren overbodig had gemaakt. ”Ik ben nu eenmaal nogal ongeduldig.”

Ongemakkelijk

Als kersverse erevoorzitter van Stichting Lezen & Schrijven sprak ze haar dank uit naar de taalambassadeurs. ”Het voelt soms ongemakkelijk dat wij uw persoonlijke verhaal zo breed uitmeten. Maar het moet verteld, om anderen te inspireren.”

Prinses Laurentien bedankte ook haar man, prins Constantijn. ”Dankjewel dat je al die jaren deze reis met mij hebt meebeleefd en mij hebt geholpen.” Constantijn op zijn beurt sprak zijn trots uit. ”Ik weet dat je niet wilt dat het om jou draait, maar je moet het toch even toelaten dat je nu op een voetstuk wordt geplaatst. Jouw baby is klaar om uit te vliegen. Ik voel me een beetje de pleegvader van deze baby, ben ontzettend trots op je en onze kinderen zijn dat ook.”


Meer Vorstenhuizen