Prinses Laurentien neemt afscheid

Vorsten

2014-01-27 07:05:00

ROTTERDAM – Prinses Laurentien neemt maandagmiddag afscheid als bestuursvoorzitter van de Stichting Lezen en Schrijven. Dit doet ze in Rotterdam op de nieuwjaarsbijeenkomst van de stichting, waar ook prins Constantijn zijn opwachting zal maken.

Marja van Bijsterveldt, voormalig minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, neemt het stokje over van prinses Laurentien, die in 2004 het initiatief nam een stichting op te richten om laaggeletterdheid te bestrijden. Laurentien blijft als erevoorzitter bij de stichting betrokken.

De nieuwjaarsbijeenkomst staat maandag niet alleen in het teken van de bestuurswissel, maar ook van het tienjarig bestaan van de stichting. Om dit tweede lustrum te vieren hebben schrijfster Karin Giphart en voormalig songfestivaldeelnemer Michelle Courtens, samen met voormalig laaggeletterden het nummer Tien geschreven.

Dit nummer wordt tijdens de bijeenkomst ten gehore gebracht, samen met René Froger. Behalve prinses Laurentien en haar echtgenoot zullen onder anderen onderwijsminister Jet Bussemaker, Daphne Deckers, Wendy van Dijk, Gerda Havertong, Agnes Jongerius en Maxime Verhagen aanwezig zijn, zo valt te lezen op de website van de stichting.


Meer Vorstenhuizen