Prinses Laurentien ontmoet Nick en Simon

Vorsten

2014-09-30 10:27:00

ZALTBOMMEL – Prinses Laurentien ontmoet vrijdag Nick en Simon. Ze is sinds kort supporter van Edukans en zet zich zowel voor als achter de schermen in voor deze ontwikkelingsorganisatie waar Nick en Simon ambassadeurs van zijn.

Vrijdag trapt Laurentien samen met het Volendamse duo de campagne af voor de 20e editie van Edukans Schoenmaatjes. De Volendammers geven op de Brede School De Zandkampen in Zaltbommel een concert dat door basisschoolleerlingen in het hele land te volgen is via digiborden. De prinses ondervraagt de ambassadeurs over de actie Schoenmaatjes en gaat met basisschoolleerlingen in gesprek over onderwijs in ontwikkelingslanden.

Tijdens de actie Schoenmaatjes vullen ruim 100.000 Nederlandse kinderen elk najaar een schoenendoos met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Die pennen, schriften en viltstiften kunnen zij goed gebruiken op school. Edukans heeft in 20 jaar tijd al 2,6 miljoen schoenendozen uitgedeeld. Nick en Simon gingen vorig jaar naar Kenia om een deel van de schoenendozen persoonlijk te bezorgen. ”Met het uitpakken van één simpele schoenendoos vol schoolspullen en cadeautjes kan zo’n kind weer jaren vooruit. Bovendien leren kinderen in Nederland op deze manier te delen”, stellen Nick en Simon.

Prinses Laurentien ziet Edukans als een natuurlijke bondgenoot van de stichting Lezen & Schrijven die zij in 2004 oprichtte.


Meer Vorstenhuizen