Prinses Margriet reikt op 18 maart award uit

Vorsten

19-02-2014 15:11:00

BRUSSEL – Prinses Margriet reikt op dinsdag 18 maart de ECF Princess Margriet Award uit. Dat maakt de European Cultural Foundation bekend. Prinses Laurentien is als president van de ECF ook aanwezig bij de ceremonie in BOZAR, het Paleis voor de Schone Kunsten in Brussel.

Dit jaar gaat de prijs naar de Kroatische cultureel activist Teodor Celakoski en het Italiaanse Teatro Valle Occupato, een gezelschap van artiesten, kunstenaars en burgers die het oudste theater van Rome hebben bezet. “Teodor Celakoski, de collectieven waarmee hij samenwerkt en Teatro Valle Occupato trekken zich de precaire situatie van de landen die het hardst worden geraakt door de financiële crisis aan en maken zich sterk om de situatie te verbeteren”, licht Chris Dercon de keuze van de jury toe. Hij is naast jurylid de directeur van het Tate Modern-museum in Londen.

De ECF Princess Margriet Award wordt jaarlijks toegekend aan Europese kunstenaars die een belangrijke culturele bijdrage hebben geleverd en daarmee sociale of politieke verandering in gang hebben gezet. Gezamenlijk ontvangen de laureaten een bedrag van 50.000 euro. De award behoort tot de belangrijkste Europese cultuurprijzen.

Meer Vorstenhuizen