Radio 4 Prijs voor Prinses Christina Concours

Vorsten

2014-10-01 07:01:00

HILVERSUM – De NPO Radio 4 Prijs gaat dit jaar naar het Prinses Christina Concours. Dat maakte de klassieke radiozender woensdagochtend bekend in het radioprogramma De Ochtend van 4.

Het Prinses Christina Concours organiseert al meer dan 40 jaar muziekwedstrijden voor jongeren. In 1990 verleende prinses Christina haar naam aan de stichting, die daarvoor het Edith Stein Concours heette. Christina is sindsdien erevoorzitter.

Radio 4 beloont het concours voor het streven om klassieke muziek een weg te laten vinden naar kinderen en jongeren. “Het concours laat ze kennismaken met muziek op een open, laagdrempelige en sympathieke wijze en zorgt er zo voor dat klassieke muziek ook nieuwe generaties bereikt en raakt”, zegt zendermanager Marwil Straat van NPO Radio 4.

5000 euro

De klassieke zender reikt de Radio 4 Prijs elk jaar uit aan een musicus, ensemble of concertinstelling die op een onderscheidende manier klassieke muziek aan een breder publiek presenteert. De winnaar krijgt een beeldje en een geldbedrag van 5000 euro, te besteden aan een goed doel.

Eerdere winnaars waren onder anderen violist Theo Olof, dirigent Jaap van Zweden en operazangeres Tania Kross.


Meer Vorstenhuizen