Regenachtige rustdag koningspaar in Tokio

Vorsten

2014-11-01 17:52:00

TOKIO – Het weer in Tokio liet zich zaterdag van zijn slechtste kant zien. Na een week van schitterend herfstweer met veel zonneschijn, begon het opeens stevig te rekenen. Pech voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima en het Nederlandse gezelschap dat hen de afgelopen 3 dagen vergezelde tijdens het vrijdag afgesloten staatsbezoek aan Japan.

Het koningspaar en de hofhouding bleven zaterdag namelijk nog in Japan. Behalve tijd om bij te komen van de intensieve dagen van het staatsbezoek gaf het ook gelegenheid tot voorbereiding op het volgende staatsbezoek. Dat begint maandag in Zuid-Korea. Het koninklijk gezelschap vliegt zondag vanuit Tokio naar Seoul, een vlucht van ruim 2 uur.

Het is het eerste Nederlandse staatsbezoek aan Zuid-Korea ooit. De koning heeft zich vooraf al verzekerd van veel aandacht voor zijn komst door bondscoach Guus Hiddink te vragen als ‘boegbeeld’ op te treden van zijn delegatie. Hiddink was eerder bondscoach van Zuid-Korea en loodste de nationale voetbalploeg naar de halve finales van het in Zuid-Korea en Japan gehouden WK van 2002.


Meer Vorstenhuizen