Repeteren voor dankbetuiging Beatrix

Vorsten

2014-01-28 21:35:00

AMSTERDAM – In Amsterdam werd dinsdagavond druk gerepeteerd voor het muzikaal eerbetoon aan prinses Beatrix van komende zaterdag in Ahoy. In Podium Mozaïek repeteerde het Nederlands Blazers Ensemble alvast met de Nederlanders die de prinses zullen toezingen.

De feestelijke avond Beatrix met hart en ziel is bedoeld als dank voor 33 jaar koningschap en wordt gepresenteerd door Chantal Janzen. Bekende en onbekende Nederlanders brengen tijdens de avond in Ahoy een muzikale ode aan de voormalig koningin. Naast prinses Beatrix wonen koning Willem-Alexander en koningin Máxima en tal van andere leden van de koninklijke familie de bijeenkomst bij.

Het programma is samengesteld door Bart Schneemann, hoboïst en artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble. Naast dat ensemble werken het Nederlands Dans Theater, Anita Witzier, Humberto Tan, Erica Terpstra en Corpus Acrobatics mee aan de avond.

De NOS zendt het evenement zaterdagavond tussen 20.30 en 22.00 uur rechtstreeks uit op Nederland 1. Dit NOS-programma wordt gepresenteerd door Astrid Kerssseboom. Het bedankfeest stond eerder voor 14 september op de planning, maar door het overlijden van prins Friso besloot het Nationaal Comité Inhuldiging de bijeenkomst uit te stellen.


Meer Vorstenhuizen