Respons op ‘fotobom’ Queen verrast hockeyster

Vorsten

25-07-2014 16:59:00

GLASGOW – De Australische hockeyster Jayde Taylor is overweldigd door de wereldwijde aandacht voor een ‘selfie’ die ze donderdag op Twitter plaatste. Daarop lijkt het of koningin Elizabeth plotseling ook in het beeld opdook, ook wel ‘een fotobom’ genoemd.

De foto werd meer dan 12.400 keer gedeeld op het sociale medium en haalde vrijdag ook de voorpagina van de Britse krant The Times. “Ongelooflijk”, aldus Taylor vrijdagmorgen in een vervolgbericht. “Maar nu weer aan de slag”, zei ze erbij. Later vrijdag moest het Australische vrouwenhockeyteam, de zogenoemde ‘hockeyroos’, het bij de XXe Gemenebestspelen in Glasgow opnemen tegen Wales. De Aussies wonnen de wedstrijd uiteindelijk met een overtuigende 9-0.

De Australische hockeyploeg was donderdag aan het ontspannen in het atletendorp toen koningin Elizabeth en prins Philip tijdens hun bezoek aan de atleten langsliepen. Net als veel andere sporters maakten ook de Australische speelsters een foto van zichzelf (een selfie) met daarop ook de koningin.

Jayde Taylor wist de mooiste foto te maken, want daarop leek het of de koningin, die achter een hek was te zien, ‘per ongeluk’ in beeld verscheen. Taylor zette de foto op Twitter en binnen een mum van tijd werd het kiekje van Australië tot Amerika gedeeld en ook op televisie getoond. “Wat een reactie”, aldus Taylor.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord