‘Richard III afgebeeld als Star Wars-ster’

Vorsten

30-07-2014 13:30:00

LEICESTER – De voormalige Engelse koning Richard III is weer eens onderwerp van gesprek. In het Richard III Visitor Centre in Leicester is een harnas van de koning witgekleurd. Critici vinden dat het beeld te veel lijkt op een Star Wars-personage. De makers van de tentoonstelling zouden gedetailleerde adviezen van experts over het harnas van Richard III in de wind hebben geslagen.

Een aantal archeologen die medeverantwoordelijk zijn voor de vondst van de overblijfselen van de koning, is ook teleurgesteld over het centrum. Zo vinden zij dat een afbeelding van de botten van Richard in zijn graf van weinig respect getuigt. Expert Annette Carson en haar team zouden behoorlijk teleurgesteld zijn geweest toen ze een bezoek brachten aan het bezoekerscentrum dat afgelopen weekend zijn deuren opende.

Richard III kwam om bij de Slag bij Bosworth in 1485. Zijn skelet werd twee jaar geleden teruggevonden onder een parkeerplaats in Leicester. Daar stond ooit een kloosterkerk waar de koning begraven lag. Hij zal worden bijgezet in de Kathedraal van Leicester. Dit besluit had heel wat voeten in de aarde. Nabestaanden van de koning wilden hem laten herbegraven in zijn ’thuisstad’ York, terwijl ook het stadsbestuur van Leicester de resten claimde. De rechtbank bepaalde uiteindelijk dat hij in Leicester zal worden bijgezet.

Meer Vorstenhuizen