Roemeense prinses hoort vonnis rechtbank

Vorsten

2014-10-22 13:28:00

PORTLAND – Een Amerikaanse rechtbank moet woensdag beslissen welke straf prinses Irina van Roemenië krijgt voor het samen met haar man, John Walker, houden van illegale hanengevechten op hun ranch in het oosten van de staat Oregon.

De verwachting is dat het paar een deel van hun land moet verkopen om een boete te betalen van 200.000 dollar. Irina, dochter van koning Mihai, heeft toegegeven te hebben geprofiteerd van de verkoop van eten en drinken aan bezoekers van de hanengevechten die plaatsvonden tussen april 2012 en mei 2013. Bezoekers betaalden 20 dollar toegang om de gevechten bij te wonen. Aanvankelijk zorgde Irina zelf voor het eten, maar dat vonden de bezoekers niet te pruimen zodat er iemand voor werd ingehuurd.

Er kwamen gemiddeld 100 mensen af op de gevechten waarbij de hanen elkaar tot de dood moesten bevechten en waarbij werd gegokt op de winnaar. Aanvankelijk kregen Walker en Irina ook het runnen van een gokbedrijf voor de voeten geworpen, maar in de strafonderhandelingen met Justitie kwam die aanklacht te vervallen. Volgens Justitie hebben Irina en haar man zo’n 200.000 dollar verdiend aan de illegale activiteiten. Vandaar dat wordt verwacht dat ze dat bedrag aan boete moeten betalen.


Meer Vorstenhuizen