Royal Ascot dit jaar zonder publiek en zonder Elizabeth

Vorsten

2020-04-07 22:29:58

De jaarlijkse paardenraces op de baan van Royal Ascot behoren tot de meest prestigieuze zomeruitjes van de Britse elite en het Britse koninklijk huis. De vrouwelijke bezoekers combineren er hun zomerjurk met een zo extravagant mogelijk hoofddeksel.

Maar dit jaar zal er geen sprake zijn van deze folklore, melden Britse media. De organisatie van het 109 jaar oude evenement heeft besloten dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in Groot-Brittannië, de races achter gesloten deuren zullen worden gehouden. Belangrijke voorwaarde is wel dat de regering daar uitdrukkelijk toestemming voor geeft.

Alom werd aangenomen dat het hele evenement naar eind juli zou worden verplaatst, maar dat is om organisatorische redenen niet mogelijk omdat er rond die tijd ook op andere renbanen belangrijke wedstrijden plaatsvinden.

Koningin Elizabeth is als eigenaresse van renpaarden regelmatig bezoeker van de races op ‘haar’ baan. Regelmatig vallen die dieren ook in de prijzen. Britse koningshuisverslaggevers verwachten dat ook Elizabeth wegblijft vanwege haar voorbeeldfunctie.


Meer Verenigd Koninkrijk

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!