Royals reageren geschokt op aanslag Turkije

Vorsten

29-06-2016 14:05:00

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is door verschillende royals gecondoleerd na de aanslag in Istanbul. Koning Abdullah van Jordanië, koning Felipe van Spanje, koning Harald van Noorwegen en koning Carl Gustaf van Zweden lieten woensdag weten mee te leven met Turkije.

Abdullah en Felipe en zijn vrouw Letizia brachten hun condoleances over via Twitter. Het Spaanse koningspaar wenst de nabestaanden ‘steun en sterkte’.

Harald en Carl Gustaf lieten via een bericht op hun websites weten mee te leven. De Noorse koning was ‘geschokt en bedroefd’ toen hij op de hoogte werd gebracht van het nieuws over de aanslag op de luchthaven van Istanbul. “Namens mijzelf en de Noorse bevolking betuig ik mijn medeleven”, liet Harald optekenen.

Tragisch verlies

Carl Gustaf bood zijn ‘oprechte medeleven’ aan na het ‘tragische verlies van levens’. De Zweedse koning liet weten mee te leven met de families van de slachtoffers en het Turkse volk.

Bij de aanslagen op de luchthaven Atatürk bij Istanbul kwamen dinsdagavond 41 mensen om het leven. Nog eens 240 mensen raakten gewond. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima lieten eerder woensdag al weten ‘intens’ mee te leven.

Meer Vorstenhuizen